sobota 4. července 2015

Summer DIY: Sea Salt spray pro vlny jako od moře


Dneska si ukážeme jednoduchý návod na Sea Salt Spray, který vašim vlasům dodá texturu jako od moře! Kdo by si to nepřál, že? Obzvlášť na léto a na prázdniny je to super, pokud se nedostanete k moři.

Určitě jste o těchto sprejích už slyšely, protože je můžete sehnat i v drogérii, ale zrovna ne lacině. A proč tedy zbytečně utrácet, když si to můžeme vyrobit doma?


Co budeme potřebovat?
  • Rozstřikovač
  • Horkou vodu či heřmánkový čaj (pro zesvětlení vlasů)
  • Sůl (mořskou, epsomskou, himalájsou a myslím, že postačí i kuchyňská)
  • Jojobový olej (pokud máte mastné vlasy nebude nutný)
  • Aloe vera gel
  • (Esenciální olej)
  • (Citronovou šťávu, opět pro zesvětlení vlasů)
Jak na to?
Dáme vařit vodu nebo uvaříme silný heřmánkový čaj. Voda se nesmí vařit a tak jí necháme odstát. Až budete mít pocit, že se nespálíte, můžeme postupovat dál.

V nějakém návodu jsem četla, že dávají do 500 ml vody 2 polévkové lžíce vody, ale já jsem dala do 100 ml 1,5 polévkové lžíce. Určitě záleží na tom, jak moc máte nebo nemáte vlasy suché a také na tom, jaké textury chcete s vlasy dosáhnout.

Vody nebo čaj se solí pořádně smíchejte a míchejte, dokud se všechny krystalky soli nerozpustí. Poté přijde na řadu Aloe vera gel, který pomůže zachovat vlný po celý den, toho použijte 1 čajovou lžičku.

Dále do směsi přidejte půl lžičku jojobového oleje, ale pokud máte mastné vlasy, určitě tento krok vynechte.

Nakonec, pokud chcete, nakapte do spreje nějaký esenciální olej a citronovou šťávu, která pomůže vlasy zesvětlit. Pokud použijete čaj a citronovou šťávu, sprej uchovávejte v lednici.


Jak se sprej používá?
Nejdřívě si sprej nastříkejte do délek vlasů a vlasy si namačkejte, pomačkejte. Poté jsem si je stočila do jakýchsi spirálek a nechala tak vlasy uschnout. Pokud vám tato metoda nebude vyhovovat, nebo vám po ní vlasy nebudou držet, zkuste si na internetu najít, jak to dělají jiní lidé a vytvořte si vlastní techniku, protože přeci jen, každý má jiné vlasy :)

Snad se vám dnešní návod líbil, doufám, že ho třeba i zkusíte!

Jedete letos k moři? Už jste někdy podobný sprej vyzkoušely?

2 komentáře:

  1. To jsem jeste nezkousela :) Aktualne mam pro tyto potreby koupeny sprej, ale az dojde tak urcite vyzkousim :) Zni to snadne a navic jednoduse !
    Lenny Mali i Danmark

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To budu jedině ráda :) Pokud se ti sprej povede, budu moc ráda, když mi dáš vědět :)

      Vymazat