neděle 29. března 2015

DIY: Sypký Matující Pudr


Vítejte na mém blogu! Jelikož jsem se rozhodla, že psaní samostatného článku na úvod je zbytečné, protože to zatím stejně nikdo nečte, začneme rovnou nějakýmtím receptem na DIY kosmetiky. Bude to zároveň jednou z hlavních náplní tohoto blogu, ale ruku na srdce, tolik receptů, aby to vystačilo na samostatný blog není a tak zde najdete i články o bio kosmetice a jiných bio věcech, na kterých poslední dobou ujíždím! Tak to by na úvod mohlo stačit a teď přejdeme k samotnému DIY!

Jelikož jsem nechtěla začínat něčím jako balzámem na rty, (nebojte, na ten se tu recept taky objeví) dnes to bude trochu víc zajímavé a přitom naprosto jednoduché. Vyrobíme si sypký matující pudr, který se určitě může hodit každé z nás!


Budete potřebovat:
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžičky mleté skořice
  • špetka lžička mletého muškátového oříšku
  • (kakao)

Jak jsem říkala, nemůže to být snažší a tak to bude spíš o tom, namíchat si přesně ten odstín co vám sedí. Smíchejte škrob, skořici a trochu muškátového oříšku. Když na Vás bude pudr moc tmavý, přidejte ještě trochu Škrobu, ale zase pozor, aby jste to s ním nepřehnali a neměli pudr zase moc světlý. Naopak, pokud je na vás pudr moc světlý, buď dosypte ještě nějakou tu skořici, která by ale ve větším množství mohla způsobit oranžový nádech, a nebo kakao. To vám neudělá, žádný oranžový podtón a pudr skvěle ztmaví. Já jsem kakao nepoužila, protože jsem sama hodně bledá a tak ho nebylo potřeba.


Pokud už jste se dostaly k ideálnímu odstínu, stačí už jen prášek přesypat do nějaké nádobky, ze které ho budete používat :) Díky škrobu skvěle matuje a díky oříšku a skořici strašně krásně voní. Při nanášení si ovšem dejte pozor, aby jste na obličej nenanesli příliš mnoho pudru a tak po nabrání štětec (houbičku) oklepejte :D

Snad se vám dnešní jednoduchý, ovšem účinný recept líbil a budete se na tento blog vracet častěji, protože slibuju, že takových zajímavých receptů bude ještě hodně. Pokud nechcete o žádné přijít, přidejte se do pravidelných čtenářů!

Do komentářů mi napište, jak jste na tom vy a bio kosmetika :) 

<a href="http://boberries.blogspot.cz/">BO Berries</a>

6 komentářů:

  1. To je skvělý článek, recept zní úžasně a pudr vypadá vážně moc hezky! :)

    http://lifewithpett.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Budu ráda, když ho třeba vyzkoušíš :)

      Vymazat
  2. Hmm vyzerá to zaujímavo a lákavo. Chcem sa opýtať vydrží to na tvári ako normálny púder?

    http://renkaartandlife.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Dekuji! Ja mam plet lehce mastnejsi a pudr mi na ni vydrzi srovnatelne s pudry z drogerie, mozna i o neco dele, protize ten skrob v nem skvele pohlti mastnotu. Akorat, pokud mas sussi plet, mohl by ti ji lehce vysouset, ale to nevim jiste :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, tak to by mě nikdy nenapadlo si vyrobit vlastní pudr! Určitě co nejdřív vyzkouším, vypadá to fakt parádně! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Budu jen ráda když ho taky zkusíš :)

      Vymazat